Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Фігуранта справи Сенцова примусово зробили громадянином РФ

  • 26.07.2017, 16:48
  • 761

РФ примусово надала російське громадянство українцеві Олексію Чирнію, засудженому в Росії до 7 років в'язниці у справі групи Олега Сенцова.

Про це повідомив адвокат Чирнія Ілля Новіков на своїй сторінці в Facebook в середу.

"Я був у нього в понеділок, 24 липня. Перед тим, як вивести Олексія до мене, особисти дали йому прочитати повідомлення, що оскільки його заяву про відмову приймати російське громадянство, яку він подавав у Бахчисараї 18 квітня 2014 року, не виявлено, він тепер за законом про анексію Криму буде вважатися росіянином", — пише Новіков.

Адвокат вже нагадав, що так вже робили з Сенцовим і з Кольченком.

"І ніяких українських консулів до нього більше не пускатимуть. І розпочату процедуру передачі для відбування решти покарання на батьківщину, згорнуто. У Росії Чирній відсидів уже майже половину терміну", — зазначає захисник.

За його словами, 26 липня Чирній перевели з загального режиму на ЄПКТ (єдине приміщення камерного типу) — тобто тюремний режим утримання.

"В Батайську колонію його привезли 6 жовтня минулого року, і з тих пір 4 рази саджали в ШІЗО під різними приводами. Начальству колонії не подобалося, що він відмовляється працювати. В червні йому зробили подвійний рапорт про порушення і оформили переведення на тюремний режим", — зазначає Новіков.

Українська правда

Схожі новини