Передплата 2024 «Добра кухня»

Набув чинності закон, який звільняє жертв кібератак від штрафів за невчасну сплату податків

  • 26.07.2017, 13:58
  • 744

Підприємцям, які втратили дані, дали 10 календарних днів, щоб повідомити про це відповідні органи.

В Україні жертви кібератак звільняються від штрафів за несвоєчасну сплату податків. У середу, 26 липня, набув чинності відповідний закон №2143-VIII.

Закон звільняє платників податків від штрафів за несвоєчасну реєстрацію податкових накладних, розрахунків коригувань, складених у період з 1 по 30 червня, у Єдиному державному реєстрі податкових накладних, акцизних накладних, розрахунків коригувань, складених у той самий період, у Єдиному державному реєстрі акцизних накладних. Їм надають можливість зареєструвати такі податкові та акцизні накладні до 31 липня 2017 року.

У разі втрати або пошкодження інформації внаслідок кібератак, за наявності документів, що це підтверджують, платник податків впродовж 10 календарних днів із дня набрання чинності даним законом зобов'язаний письмово повідомити контролюючий орган за місцем обліку. Платник податків має відновити втрачену або пошкоджену інформацію до 31 грудня 2017 року.

До слова, Верховна Рада ухвалила згаданий законопроект одним з останніх перед закриттям шостої сесії парламенту. Президент України Петро Порошенко підписав його у понеділок 24 липня.

Схожі новини