Передплата 2024 ВЗ

Що відомо про нового голову прикордонної служби

  • 26.07.2017, 09:07
  • 945

Призначений сьогодні очільником ДПСУ Петро Цигикал розпочинав службу у прикордонному відомстві в 1994 році - на контрольно-пропускному пункті "Глухів".

Про це передає прес-служба МВС.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков наголосив, що для нього було честю служити з попереднім головою Держприкордонслужби Віктором Назаренком.

"За три роки спільної служби ми багато зробили. Він продовжить працювати в колегії МВС, щоб комунікація з прикордонниками була ще кращою", — зауважив міністр і побажав успіхів новопризначеному голові Держприкордонслужби.

Про Петра Цигикала, який сьогодні змінив Назаренка на чолі прикордонної служби, відомо, що раніше він займав посаду директора Департаменту оперативної діяльності ДПСУ.

Цигикал народився 20 червня 1966 року у селі Дунаєць Глухівського району Сумщини. Закінчив Пермське військове авіаційно-технічне училище (1989 р.) та Національну академію Служби безпеки України (2001 р.).

У 1989-1992 роках служив у 1-й повітряній армії в 293-му окремому розвідувальному авіаційному полку на посадах техніка та старшого техніка. У 1992-1994 роках проходив службу в 119-му окремому бойовому вертольотному полку 13-ї окремої армії Прикарпатського військового округу.

Службу у прикордонному відомстві розпочав у 1994 році в контрольно-пропускному пункті "Глухів" Сумського загону прикордонного контролю Прикордонних військ України на посадах офіцера та старшого офіцера.

З 1996 року по вересень 2014-го проходив службу на оперативних посадах в органах охорони державного кордону ДПСУ. А у вересні-листопаді 2014 року був заступником начальника регіонального управління з оперативно-розшукової роботи Північного регіонального управління Держприкордонслужби.

У листопаді 2014-го Цигикал очолив департамент оперативної діяльності адміністрації Державної прикордонної служби України. За його ініціативою та під безпосереднім керівництвом розроблені та запроваджені новітні методи оперативно-розшукової роботи, діяльність оперативних підрозділів спрямована на ефективну та результативну протидію розвідувально-диверсійній діяльності російських спецслужб та організованій злочинності на державному кордоні. Цигикал також організував та забезпечував оперативне прикриття у зоні вздовж лінії зіткнення в смузі безпеки у Донецькій та Луганській областях.

Нагороджений Орденом Богдана Хмельницького III ступеня, іншими державними та відомчими нагородами.

Еспресо

Схожі новини