Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Вартість проїзду у львівському електротранспорті планують підняти до 3 грн

  • 25.07.2017, 21:00
  • 1 434

Вартість проїзду у львівських трамваях і тролейбусах планують підняти до 3 грн за загальний квиток і 1,5 грн – за пільговий. Відповідний проект рішення виконкому Львівської міськради оприлюднений на сайті ЛМР.

Згідно з проектом рішення, вартість разового загального квитка на весь електротранспорт Львова має зрости до 3 грн, разового квитка для студентів та учнів — до 1,5 грн. У документі також вказана планована дата запровадження нового тарифу — 1 вересня 2017 року.

«З метою забезпечення обслуговування мешканців та гостей Львова транспортними послугами, покращення стану рухомого складу, забезпечення належного рівня безпеки пасажироперевезень (...) необхідно терміново підвищити тариф на проїзд в трамваях та тролейбусах до обґрунтованого мінімального рівня 3 грн, при розрахунковому нормативному тарифі 3,70 грн. При цьому, підвищення тарифу до 3 грн не вирішить в повному обсязі фінансові проблеми підприємства, проте дасть змогу не допустити заборгованості по заробітній платі, за енергоносії та підтримувати в належному стані існуючий рівень виробничої бази та рухомого складу, не скорочуючи обсягу послуг з пасажирських перевезень», — мовиться у документі.

Разом з тим, наразі проект рішення виконкому про підвищення тарифу лише винесений на громадські слухання, які відбудуться 7 серпня о 18:00 у великій сесійній залі ЛМР.

Схожі новини