Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Санкції США проти РФ можуть нашкодити 8 проектам за участю компаній країн ЄС

  • 25.07.2017, 14:37
  • 855

Вісім проектів, куди залучені європейські компанії, можуть постраждати у разі прийняття Конгресом США законопроекту, під який підпадатимуть фірми, які працюють з Росією в енергетичному секторі.

Про це повідомляє Euractiv.

"Закон каратиме будь-яку компанію, яка працює не тільки сфері розробки, але й модернізації та підтримки проектів, пов'язаних з Росією на планеті", - зазначає видання.

Під нове законодавство США може потрапити будь-яка європейська компанія, яка займається російськими трубопроводами в Європі. "Це було б жорстоко", - сказав один чиновник ЄС.

Повідомляється, що Єврокомісія підготувала перелік із восьми проектів, на які вплине вже пом'якшений після інтенсивного тиску дипломатів ЄС у Вашингтоні варіант законопроекту.

Список щодо проектів, де залучені європейські та російські компанії, включає: Liquiefied Natural Gas (Schell та "Газпром"), "Голубий потік" (Eni та "Газпром"), нафтопровід "Каспійський трубопровідний консорціум" (Shell, Eni та "Роснефть"), "Північний потік 1" (різні європейські компанії та "Газпром"), "Північний потік 2" (різні європейські компанії та "Газпром"), розширення "Сахалін-2" (Shell та "Газпром"), "Шах-Деніз" та "Південно-Кавказький трубопровід" (ВР та Лукойл), та "Жор Польд" (BP, ENI та "Роснефть").

Повідомляється, що ЄС активізував свої зусилля, щоб мінімізувати вплив на європейські фірми. Місія ЄС у Вашингтоні переконала конгресменів США внести поправки в формулювання тексту проекту на вихідних.

Європейська правда

Схожі новини