Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Тіллерсон почав думати про відставку через розбіжності з Трампом

  • 25.07.2017, 13:19
  • 908

Глава Держдепартаменту США у розмові з друзями допускав, що покине посаду глави Держдепу до кінця року.

Глава Держдепартаменту США Рекс Тіллерсон може достроково піти у відставку, повідомляє CNN з посиланням на джерела, знайомі зі змістом розмов, які держсекретар вів зі своїми друзями. Телеканал зазначає, що Тіллерсон і раніше мав розбіжності з президентом США Дональдом Трампом і відкрито їх висловлював, однак останнім часом вони стали більш вираженими.

Як зазначають джерела, раніше Тіллерсон у розмові з друзями допускав, що покине посаду глави Держдепу до кінця року. Однак співрозмовники телеканалу заявили, що не здивуються, якщо Тіллерсон піде у відставку раніше цього терміну.

Про те, що невдоволення Тіллерсона зростає, повідомляють і джерела Reuters, знайомі зі змістом його бесід з друзями. Зокрема, за їхніми словами, Тіллерсон заявив, що йому пощастить, якщо він пропрацює на своїй посаді рік. Інше джерело агентства, знайоме з ситуацією, додавло, що Тіллерсон «дуже засмутився відсутністю самостійної і незалежної роботи в Держдепартаменті, а також відсутністю можливості виконувати роботу так, як це робиться традиційно».

Цей же співрозмовник уточнив, що нічого не чув про можливу відставку Тіллерсона, але додав: «Ситуація, схоже, не поліпшується, а в деяких випадках стає все гірше».

Минулого тижня кадрові перестановки відбулися в команді Білого дому, що відповідає за зв'язки з громадськістю. Після того, як Трамп призначив на посаду глави Білого дому по зв'язках з громадськістю нью-йоркського фінансиста Ентоні Скарамуччі, прес-секретар Білого дому Шон Спайсер у знак протесту подав у відставку. Його місце зайняла Сара Сандерс, яка раніше обіймала посаду заступника прес-секретаря.

Схожі новини