Передплата 2024 «Добра кухня»

Гройсман розповів, на скільки збільшиться розмір мінімальної пенсії в Україні

  • 25.07.2017, 12:01
  • 2 087

За словами прем'єра, мінімальна пенсія буде піднята з 949 грн до 1312 грн.

Кабінет Міністрів України розробив дорожню карту, яка дозволить після прийняття реформи солідарної системи перейти до формування накопичувальної системи. Про це заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман.

«Ми з експертами зараз розробили дорожню карту, яка дозволить одразу після прийняття реформи солідарної системи перейти до формування накопичувальної системи. Перший крок - солідарна система, другий - одразу ж формування накопичувальної системи», - сказав прем'єр.

За його словами, реформа солідарної системи дозволить сформувати бездефіцитний бюджет за рахунок деталізації економіки.

«У нас 4,5 млн українців взагалі нічого не платять до Пенсійного фонду, але приходять за пенсією. А 12 млн пенсіонерів платили внески за себе та за тих, хто сьогодні не платить. Усі мають платити», - сказав прем'єр.

«Ми працювали весь рік над тим, щоб знайти необхідні рішення, які дозволять відновити соціальну справедливість пенсійного забезпечення, зробити пенсійний фонд бездефіцитним і підняти людям пенсії», - сказав він.

За словами прем'єра, мінімальна пенсія буде піднята з 949 грн до 1312 грн.

Раніше міністр соціальної політики України Андрій Рева спрогнозував, що впровадження накопичувального рівня пенсійної системи почнеться у 2021 році.

Схожі новини