Передплата 2024 «Добрий господар»

У США знайшли новий вид жаб, які зникають через будівельників

  • 25.07.2017, 09:43
  • 786

Вчені виявили в одному з найбільш посушливих місць Північної Америки новий вид жаб.

Новий вид мешкає на території всього у шість квадратних кілометрів і вже знаходиться на межі зникнення, що пов'язано з будівництвом електростанцій, повідомляє ZME Science.

У ході дослідження вчені зібрали на території Великого Басейну в американському штаті Невада 380 жаб, що належать до 17 різних популяцій.

У тому числі у вибірці опинились 76 представників раніше невідомого виду. У всіх жаб, включаючи невідомих, вчені виміряли різні морфологічні ознаки, наприклад, розмір тіла, довжину і ширину голови, діаметр очей.

Новий вид відрізнявся від інших представників роду, що мешкають у тому ж регіоні, невеликим розміром тіла і кольором. Вчені провели генетичний аналіз, щоб подивитися наскільки пов'язаний новий вид з поширеною по всій Америці жабою.

Результати генетичного дослідження підтвердили, що ці жаби — окремий вид. Автори даної роботи запропонували назвати їх Bufo (Anaxyrus) williamsi.

За підрахунками авторів статті, виявлений вид був відділений від інших популяцій протягом 650 000 років. Точна чисельність жаб невідома і швидше за все вона нечисленна.

Еспресо

Схожі новини