Передплата 2024 ВЗ

Кустуриця дав концерт в окупованому Криму

  • 24.07.2017, 10:59
  • 885

Сербський кінорежисер та музикант Емир Кустуриця разом зі своєю фолк-рок-групою The No Smoking Orchestra дав концерт у Ялті.

Кустуриця приїхав до анексованого Криму з програмою За Чумацьким шляхом — за назвою останнього фільму режисера, головні ролі в якому виконали Моніка Беллуччі та сам Кустуриця, повідомляє ТАСС.

Як уточнює Радіо Свобода, режисер прибув до Криму безпосередньо з Росії без належного дозволу влади України, тим самим порушивши встановлений порядок в’їзду іноземців на окупований півострів.

У ході перебування у Криму він багато разів наголошував на тому, що вважає півострів "російським" і, навіть більше, вважав його "російським" і до окупації, повідомили агентства РФ.

Кустуриця також пообіцяв, що наступного року знову приїде до Криму, щоб виступити в Севастополі.

Іще перед приїздом до Криму Кустуриця заявляв, що не боїться можливого запровадження щодо нього санкцій через цей візит.

Через попередні заяви Кустуриці, який після окупації Росією Криму і під час її агресії на Донбасі неодноразово підтримував дії Кремля, 2015 року був скасований його планований концерт у Києві, але офіційних санкцій щодо нього Україна наразі не запроваджувала.

У Росії натомість 2016 року президент Володимир Путін нагородив режисера російським орденом "Дружби народів" — "за особливі заслуги у зміцненні миру, дружби, співпраці і взаєморозуміння між народами".

Укрінформ

Схожі новини