Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Речник Дуди заявив, що президент знає про недоліки закону

  • 23.07.2017, 09:39
  • 927

Водночас прес-секретар не сказав, чи буде президент відхиляти законопроект, а чи звертатиметься за рішенням до Конституційного суду.

Президент Польщі Анджей Дуда знає про недоліки закону, схваленого Сенатом, щодо надання політикам контролю над системою судочинства. Про це заявив речник польського президента Кшиштоф Лапінський.

За його словами, Дуда бачить «невідповідність» між двома статтями щодо призначення голови суду. Водночас прес-секретар не сказав, чи буде президент відхиляти законопроект, а чи звертатиметься за рішенням до Конституційного суду.

Нагадаємо, в ніч на суботу Сенат Польщі схвалив закон, що має надати політикам країни значний контроль над судовою системою, всупереч застереженням ЄС. У президента Анджея Дуди є 21 день, щоб підписати закон. Досі він дотримувався лінії правлячої партії, яка цей закон і просуває.

Поляки масово протестують проти судової реформи. Демонстрації у четвер, 20 липня, стали одними з наймасштабніших виступів проти правлячої польської націонал-консервативної партії "Право та справедливість" (ПіС) з моменту її приходу до влади у 2015 році, уточнює Reuters. Демонстранти скандували, зокрема, "Вільна Польша, європейська!". "Ми не дозволимо їм топтати європейські цінності. Ми не дозволимо собі бути виштовхнутими з Європейського Союзу".

Український тиждень

Схожі новини