Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Нацбанк скасував видачу довідок про декларування валютних цінностей підприємцям

  • 21.07.2017, 20:05
  • 880

Національний банк припиняє видачу довідок про проведення декларування валютних цінностей суб'єктам зовнішньоекономічної підприємницької діяльності.

У той же час, зберігається вимога про надання інформації для декларування валютних цінностей, доходів та майна суб'єктами підприємницької діяльності НБУ та державним податковим інспекціям за місцем знаходження таких суб'єктів.

Про це повідомляє прес-служба НБУ.

Згідно з повідомленням, відтепер така довідка вже не потрібна для прийняття до митного оформлення експортно-імпортних вантажів, проведення банківських операцій з валютними цінностями уповноваженими банками України, а також здійснення інших видів зовнішньоекономічної діяльності.

У той же час, зберігається вимога про надання інформації для декларування валютних цінностей, доходів та майна суб'єктами підприємницької діяльності Національного банку України та державним податковим інспекціям за місцем знаходження таких суб'єктів.

Відповідні зміни передбачено наказом Міністерства фінансів України №524 від 24 травня 2017 року, згідно з яким внесені зміни в наказ від 25 грудня 1995 року № 207 "Про затвердження форми Декларації про валютні цінності, доходи та майно, що належать резиденту України і знаходяться за її межами ", і набирають чинності сьогодні, 21 липня 2017 року.

Український тиждень

Схожі новини