Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Шестеро американських солдатів можуть бути представлені до нагороди Soldier's Medal за порятунок львів'ян під час пожежі

  • 21.07.2017, 15:21
  • 1 113

Шестеро військовослужбовців бойової групи 279-го піхотного полку армії США (штат Оклахома), які тренують українських бійців на Яворівському полігоні, можуть отримати вищі нагороди в американській армії "Медаль для солдата" за мужність у небойових умовах.

Як інформує Цензор.НЕТ із посиланням на Радіо "Свобода", про це повідомила прес-офіцер 45- ї піхотної бригади бойової групи ЗС США Кейла Крістофер.

Рішення про нагородження такою нагородою ухвалює Міністерство національної безпеки США.

Так, 16 липня, у свій вихідний, шість американських солдатів під час екскурсії Львовом побачили дим і вогонь з житлового будинку на проспекті Свободи. Вони кинулися в приміщення, яке палало, почали стукати в усі двері, намагаючись привернути увагу людей до небезпеки, про яку ті не здогадувалися. До прибуття львівських рятувальників евакуювали людей з третього поверху. Серед американських військовослужбовців був волонтер-пожежний Нельсон Диз.

За словами військовослужбовців, у будинку було багато диму, все відбувалося хаотично, мовний бар'єр додав труднощів, але найбільше їх вразила байдужість перехожих.

Про цей мужній вчинок військовослужбовців повідомили в Міністерство національної безпеки США. Прес-служба заявила, що направить всі доказові документи і сподівається, що шестеро військовослужбовців будуть удостоєні найвищої солдатської нагороди. Бронзова "Медаль для солдата" (Soldier's Medal), затверджена Конгресом США в 1926 році і її удостоюються військовослужбовці армії США за мужній вчинок поза бойовими діями, тобто в мирному житті. Джерело: https://ua.censor.net.ua/n448609

Схожі новини