Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

В результаті землетрусу в Егейському морі 2 загиблих і 170 постраждалих у Греції та Туреччині

  • 21.07.2017, 14:10
  • 1 103

В результаті сильного землетрусу в Егейському морі загинули не менше двох людей на грецькому острові Кос.

Про це повідомляє ВВС.

За даними Геологічної служби США, землетрус магнітудою 6,7 стався о 1:31 за місцевим часом. Епіцентр знаходився у 12 кілометрах на північний схід від острова Кос, біля узбережжя Туреччини, на глибині 10 км.

За даними місцевої влади, на острові отримали травми близько 100 людей, відомо, що обвалився дах одного із барів, а також майже повністю зруйнована одна зі старих будівель.

Грецька влада відправила вертольоти для перевезення постраждалих на острів Родос.

Також повідомляється про руйнування у турецькому місті Бодрум. Там за медичною допомогою звернулися близько 70 людей, повідомляє Reuters.

Турецька та грецька влада повідомили, що магнітуда землетрусу була на рівні 6,3 та 6,4 відповідно. Місцеві власті заявили, що землетрус відчувався на узбережжі Егейського моря.

Телекомпанія CNN Turk показав кадри з провінції Мугла,на яких видно, як сотні людей залишають будівлі та чекають на вулицях, побоюючись повторних поштовхів.

В результаті землетрусу, епіцентр якого був в Егейському морі, на грецькому острові Кос загинули громадяни Швеції та Туреччини.

За попередньою інформацією, 27-річний швед та 39-річний турок загинули після того, як в барі, де вони перебували, обвалилася стеля.

В тій самій будівлі серйозно постраждали ще п’ять туристів, один з яких отримав важкі травми обох ніг.

Постраждалих вже доправили до лікарень Іракліона та Афін. Загалом за медичною допомогою звернулися 90 людей, більшості надали допомогу на місці, 10 осіб госпіталізували.

Схожі новини