Передплата 2024 «Добра кухня»

Від Гройсмана та СБУ вимагають розслідувати програму M.E.Doc, що заразила комп'ютери українців вірусом

  • 21.07.2017, 11:38
  • 856

Керівництво компанії, яка володіє скандальною програмою бухгалтерської звітності M.E.Doc, звинувачують у втручанні в комп'ютерні системи Державної фіскальної служби.

Про це стало відомо з тексту звернення до керівництва країни, яке опубліковано на сайті "ЛІГА:ЗАКОН".

Учасники ринку бухгалтерської звітності підозрюють, що керівництво компанії M.E.Doc має доступ до систем Державної фіскальної служби nf використовує шлюз подачі документів у власних інтересах.

Як стало відомо інтернет-ресурсу, розробники програмного забезпечення написали відкрите звернення до прем'єр-міністра, голови департаменту Кіберполіції, керівника СБУ, в.о. голови Державної фіскальної служби. Відкрите звернення підписали представники розробників систем здачі звітності "СОНАТА", "АйФін", "REPORT" і АЦСК "Ключові системи".

Підписанти просять чиновників провести об'єктивне розслідування ситуації, яка склалася з роботою приймального шлюзу Державної фіскальної служби України в частині реєстрації податкових накладних і функціонування Єдиного реєстру податкових накладних (ЄРПН).

"В період з 14 по 19 липня наші служби технічної підтримки фіксують численні звернення користувачів про проблеми при реєстрації податкових накладних, а саме відсутності підтвердження їх реєстрації", — цитує ресурс поводження з застереженням, що накладні через програму M.E.Doc реєструються оперативно.

При цьому "у період з 17 липня по нинішній час сервіс ЄРПН практично не направляє документи "податкові накладні" на запити платників податків, створених в наших продуктах, тобто ЄРПН не виконує свої функції в повному обсязі".

Розробники програмного забезпечення стверджують, що всі звернення на "гарячу лінію" ДФС закінчуються фразами на кшталт "ніяких проблем не зафіксовано". Хоча, зрозуміло, що порушення строків подання накладних може закінчиться штрафами для компаній.

"Системні проблеми в роботі приймального шлюзу ДФС дивним чином збіглися з активними відновлювальними роботами програмного забезпечення M.E.Doc. Зазначимо: ці проблеми не впливають на роботу користувачів програмного забезпечення M.E.Doc. При цьому деякі фахівці районних відділень ДФС рекомендують використовувати програму M.E.Doc, в якій все працює", — скаржаться розробники ПЗ.

Підписанти звернення приходять до такого висновку: "Створюється враження, що адмініструванням приймального шлюзу ДФС займається не ДФС, а розробники M.E.Doc у власних інтересах".

В кінці звернення розробники програмного забезпечення просять провести об'єктивне розслідування ситуації, яка склалася з обробкою звітності, про його результати повідомити підписантам звернення і всім платникам податків, а також терміново відновити нормальну роботу шлюзу ДФС.

Джерело: 24 канал

Схожі новини