ЄС бореться з раком: встановлено нові обмеження
- 20.07.2017, 20:58
- 1 706
Представники 28 держав-членів ЄС проголосували за пропозицію Єврокомісії щодо зменшення присутності у харчових продуктах акриламіду –відомої канцерогенної речовини.
Про це йдеться у заяві на сайті Єврокомісії.
Ця речовина міститься у складі картоплі фрі, чіпсів, хліба, печива та навіть кави. Рішення країн зобов'язує виробників продуктів та заклади громадського харчування стежити, щоб рівень акриламіду в їжі не перевищував допустиму норму.
Аби закон вступив у силу, його ще мають затвердити в Раді ЄС та Європарламенті. На це в них буде 3 місяці.
Акриламід — хімічна речовина, яка утворюється під час смаження їжі, що містить крохмаль, при температурі вище 120 градусів за Цельсієм. У 2015 році Європейський орган з безпеки харчових продуктів підтвердив, що акриламід потенційно підвищує ризик розвитку раку.
Джерело: 24 канал