Передплата 2024 ВЗ

Прокуратура відкрила провадження за фактом вибуху боєприпасів на полігоні на Дніпропетровщині

  • 20.07.2017, 20:37
  • 1 126

Унаслідок намотування детонуючого шнура від переносної установки розмінування на каток танку спрацював підривник.

Військова прокуратура Дніпропетровського гарнізону Південного регіону України відкрила кримінальне провадження за фактом поранення військовослужбовців Збройних Сил України на 239 полігоні. Про це повідомили в прес-службі прокуратури.

«До Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про кримінальне правопорушення, передбачене ч. 2 ст. 414 КК України (порушення правил поводження зі зброєю, а також із речовинами і предметами, що становлять підвищену небезпеку для оточення)», - йдеться у повідомленні.

«Наразі встановлено, що відповідно до наказу командира військової частини на загальновійськовому полігоні поблизу с.Черкаське Дніпропетровської області було сплановано проведення учбових стрільб з Т-64Б. Близько 8:00 год. внаслідок намотування детонуючого шнура від переносної установки розмінування на каток танку спрацював підривник, внаслідок чого 8 військовослужбовців, які знаходились неподалік, отримали тілесні ушкодження різного ступеню тяжкості», - розповіли в прокуратурі.

Також повідомляється, що п’ятьох поранених військовослужбовців евакуйовано до військового госпіталю з ушкодженнями середнього ступеню тяжкості, трьох — доставлено до обласної клінічної лікарні ім. Мечникова у тяжкому стані.

«Слідчо-оперативною группою одразу проведено огляд місця події, допитано свідків. Військовою прокуратурою Дніпропетровського гарнізону встановлюються причини та обставини, які призвели до нещасного випадку. Досудове розслідування триває», - підсумували в прокуратурі.

Джерело: Український тиждень

Схожі новини