Передплата 2024 «Добра кухня»

За час дії безвізу у в'їзді до ЄС відмовили лише 51 українцю

  • 20.07.2017, 17:28
  • 837

За час дії безвізового режиму кордон з ЄС перетнуло понад 120 тис. українців, а відмовили у в'їзді до країн Євросоюзу за цей період 51 особі.

Про це заявив речник Державної прикордонної служби України Олег Слободян у четвер на засіданні круглого столу на тему: "Чи беруть українці Європу штурмом? Підсумки безвізового режиму з ЄС після першого місяця дії", повідомляє Укрінформ.

"Якщо говорити про тих, хто скористався безвізом, тобто мав нові біометричні паспорти без будь-яких віз, то таких з 11 червня станом на сьогодні 120 852 особи. Це становить близько 5% від усієї кількості українців, які перетнули кордон до країн ЄС за цей період", - сказав Слободян.

Він додав, що серед цієї кількості подорожуючих найбільше тих, хто скористався авіаційними пунктами пропуску, - це близько 33%, на другому місці українці, які перетнули кордон до ЄС на ділянці з Польщею, - таких близько 25%, а пункти пропуску на кордоні з Угорщиною на третьому місці - через них до ЄС за цей час потрапило приблизно 13% подорожуючих за безвізом.

Загалом, за словами Слободяна, після запровадження безвізового режиму прикордонники не спостерігають серйозного зростання навантаження на пункти пропуску і збільшення кількості українців, які виїжджають до країн ЄС, хоча певна активізація є.

Речник Держприкордонслужби також поінформував, що станом на 20 липня зафіксовано 51 відмову в перетині кордону з ЄС.

"Це досить малий відсоток - менше 0,05% від загальної кількості українців, які скористалися безвізом", - акцентував Слободян.

Він уточнив, що причин відмов дві - наші співгромадяни або перевищили термін перебування в країнах ЄС під час попередніх поїздок, або не змогли на кордоні з ЄС підтвердити мету поїздки шляхом пред'явлення бронювання в готелях, зворотніх квитків тощо.

Джерело: Європейська правда

Схожі новини