Передплата 2024 ВЗ

В Україні розширять перелік ліків, вартість яких відшкодує держава

  • 20.07.2017, 15:39
  • 1 120

Новий реєстр лікарських засобів, чию вартість відшкодовуватиме держава, повинен бути оприлюднений до 5 серпня, його розширять як мінімум на 50 препаратів

Про це повідомив віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко, передає 112 канал.

"На сьогоднішній день формується новий реєстр лікарських засобів, вартість яких підлягає відшкодуванню" , - сказав Розенко.

За його словами, новий реєстр складатиметься з 210 препаратів, що на 50 одиниць більше ніж в попередньому. Повний список лікарських засобів, вартість яких держава відшкодує, буде оприлюднено до 5 серпня цього року.

Також міністр наголосив, що всі препарати будуть виключно високої якості.

"В цьому новому реєстрі будуть , зокрема, виробники з країн Європейського Союзу - 22 виробники. 17 виробників з України і п'ять світових виробників, це в основному Ізраїль та Індія", - повідомив віце-прем'єр.

Нагадаємо, з 1 квітня в Україні стартувала програма "Доступні ліки", яка дозволить громадянам отримувати ряд препаратів безкоштовно або з невеликою доплатою. Програма діє на ліки від серцево-судинних захворювань, діабету II типу і бронхіальної астми.

Для того щоб отримати препарати за цією програмою, потрібно звернутися до лікаря, взяти правильно виписаний рецепт із зазначенням діючої речовини, прийти в аптеку, що бере участь в програмі, і придбати вибрані ліки.

Джерело: Еспресо

Схожі новини