Передплата 2024 «Добрий господар»

У ЄС закликали Росію дистанціюватися від заяв терористів про "Малоросію"

  • 20.07.2017, 14:27
  • 892

Речниця верховного представника ЄС із закордонних справ наголосила, що заява Захарченка є елементом тенденції, що викликає занепокоєння.

ЄС очікує від Росії недвозначного дистанціювання від заяв про «створення держави Малоросії», з якими виступив раніше ватажок «ДНР» Олександр Захарченко. Про це йдеться у заяві речниці верховного представника ЄС із закордонних справ Мая Коціянчич.

Повідомляється, що ЄС закликає Росію дистанціюватися від будь-яких дій, що порушують дух переговорів про врегулювання на окупованій частині українського Донбасу, в яких вона бере участь. Як наголосила Коціянчич, такі заяви й інша риторика ватажків терористів суперечать цілям мінських домовленостей про врегулювання на окупованій частині сходу України.

Крім того, в ЄС нагадали, що заява Захарченка є елементом тенденції, що викликає занепокоєння — йдеться і про «адміністративні заходи» на кшталт захоплення компаній, і про оголошення «державного кордону», і про запровадження грошових одиниць, відмінних від української гривні, угрупованнями «ДНР» і «ЛНР».

Джерело: Український тиждень

Схожі новини