Передплата 2024 «Добрий господар»

РФ та США сперечаються в Радбезі ООН щодо типу ракет, які запускала КНДР

  • 20.07.2017, 13:47
  • 646

Сполучені Штати та Росія проводять конкуруючі кампанії в Раді Безпеки Організації Об'єднаних Націй щодо типу балістичної ракети, яку запустила Північна Корея цього місяця.

США вимагають більш жорстких санкцій проти Пхеньяну, повідомляє Reuters.

Посол США Ніккі Гейлі провела брифінг для своїх колег у Радбезі і стверджувала, що Пхеньян здійснив запуск міжконтинентальної балістичної ракети (МБР).

Американська сторона зібрала брифінг після того, як Росія 8 липня направила коротке повідомлення 15 членам Ради Безпеки, заявивши, що її радари зафіксували, що КНДР запустила ракету середньої дальності.

Твердження Росії, що Північна Корея не запускала МБР, перешкоджає прагненню Вашингтона запровадити через Радбез ООН більш жорсткі санкції проти Північної Кореї. Як відомо, Сполучені Штати, Росія, Китай, Британія та Франція є мають право вето.

Як правило, Радбез засуджує запуски Пхеньяном балістичних ракет середньої дальності. Дипломати кажуть, що Китай і Росія розглянуть можливі санкції лише у випадку випробування МБР або ядерної зброї.

З 2006 року Північна Корея знаходиться під санкціями ООН через програму балістичних ракет та ядерних програм, а Рада Безпеки збільшила обсяги заходів у відповідь на п'ять випробувань ядерної зброї та два запуск ракети дальнього радіусу дії.

Джерело: Європейська правда

Схожі новини