Передплата 2024 «Добра кухня»

Слідству у справі Шеремета бракує даних із РФ і свідчень Клименка

  • 20.07.2017, 13:39
  • 793

Розслідування убивства Павла Шеремета ускладнює неможливість провести слідчі дії у Росії, де також працював відомий журналіст.

Про це заявив речник Міністерства внутрішніх справ Артем Шевченко, коли вийшов до учасників акції до роковин убивства Шеремета під будівлю МВС у Києві.

"Потерпілий — громадянин Російської Федерації, який мав доволі активні контакти на території агресора — Російської Федерації, які дослідити слідчим шляхом зараз є неможливим для українського слідства через характер нинішніх відносин між правоохоронними органами України та Росії", — сказав він.

За словами Шевченка, "так само марно сподіватися на якусь правову допомогу від слідчих органів країни-агресора".

"У будь-якому разі, слідство дуже хоче провести слідчі дії з контактами Російської Федерації. Ну, хоча б допитати Клименка, з яким зустрічався потерпілий незадовго до своєї загибелі і вів якісь розмови", — сказав речник МВС.

"Все це значно ускладнює слідство. Усі ці контакти, зокрема, на російській території, дослідити зараз слідчим шляхом або допитати неможливо. Так само неможливо сподіватися на правову допомогу з боку правоохоронних органів РФ", — констатував він.

"Усе це суттєво ускладнює слідство, але воно не стоїть на місці і працює постійно", — наголосив Шевченко.

Джерело: Українська правда

Схожі новини