Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Лія Ахеджакова стане спеціальним гостем на 8 Одеському кінофесті

  • 20.07.2017, 11:05
  • 806

Відома артистка театру та кіно Лія Ахеджакова стане спеціальним гостем 8 Одеського міжнародного кінофестивалю.

Про це повідомляє прес-служба ОМКФ.

"20 липня на Одеському кінофестивалі відбудеться українська прем'єра фільму "Лагідна". Лія Ахеджакова представить стрічку разом із режисером Сергієм Лозницею", - ідеться в повідомленні.

Світова прем’єра стрічки "Лагідна" Сергія Лозниці, в якому Лія Ахеджакова зіграла роль правозахисниці, відбулася на 70 Каннському кінофестивалі. Картина брала участь у основному конкурсі Канн. Це перша за останні 5 років поява Ахеджакової на великому екрані.

Лія Ахеджакова народилася в Україні, у місті Дніпропетровську. За свою акторську кар'єру, що розпочалася у 60-х роках, втілила більш ніж сотню образів на екрані та театральній сцені, які завжди різнопланові. Кінодебютом акторки у 1968 році стала епізодична роль хлопчика у стрічці "Повернення" (режисер Віктор Рижков) , а вже у 1973-ому вона зіграла драматичну роль у фільмі "Шукаю людину" (режисер Міхаіл Богін).

Лія Ахеджакова часто знімалася у стрічках Ельдара Рязанова, працювала з такими режисерами, як Кірілл Сєрєбренніков, Анатолій Ефрос, Алєксєй Герман-старший, Самсон Самсонов, Іосіф Хейфіц, Леонід Філатов. Також зіграла у фільмі-катастрофі виробництва Одеської кіностудії "Розмах крил" Геннадія Глаголєва.

Одна з найбільших театральних робіт Лії Ахеджакової - у спектаклі "Квартира Коломбіни", який поставив Роман Віктюк. Режисер доручив акторці з’явитися на сцені одразу у 4 головних ролях.

Джерело: Укрінформ