Передплата 2024 ВЗ

Гучне зізнання екс-"беркутівця" про розстріли на Майдані

  • 20.07.2017, 10:05
  • 1 521

Один із колишніх "беркутівців", якого підозрюють у скоєнні злочинів проти активістів Майдану в лютому 2014 року, фактично визнав, що перебував на місці розстрілу.

Про це розповів адвокат Віталій Титич, пише 5.ua.

"Один із підсудних, громадянин Амброськін, поруч зі своїми запитаннями, на мою суб'єктивну думку, створив доказову базу для того обвинувачення, яке йому висувається. Він визнав основне фактично. Це - непрямий доказ очевидно, так званий доказ поведінки. Він почав розпитувати потерпілого, який був поранений, ставлячи йому запитання, демонструючи те, що він був на цьому місці і брав участь у скоєнні цього злочину, вказуючи на певні рішення, які ухвалювалися злочинцями і певними виконавцями розстрілу", - пояснив Титич.

Він також додав, що зокрема Амброськін розпитував у потерпілого, чи бачить він зв'язок між активізацією розстрілів і рухом протестувальників.

"Він хотів схилити до думки або отримати відповідь, що їх розстрілювали, коли вони рухалися на барикади, зайняті "Беркутом", а коли вони стояли, то їх не розстрілювали", - додав адвокат.

Джерело: Обозреватель

Схожі новини