Передплата 2024 ВЗ

Суд відмовився зняти арешт з майна президента Dara Group

  • 20.07.2017, 08:07
  • 852

Суд відмовився зняти арешт з майна президента групи компаній Dara Group  Едуарда Самоткала, який підозрюється у привласненні 10,5 млн грн коштів ЮУАЕС, і наразі перебуває в розшуку.

"19 липня колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Апеляційного суду міста Києва розглянула апеляційні скарги сторони захисту, подані в інтересах підозрюваного Самоткала Е.В. та Самоткал Р.О. на ухвалу слідчого судді Солом’янського районного суду міста Києва від 26 травня 2017 року. Апеляційний суд міста Києва погодився з рішенням суду першої інстанції щодо накладення арешту на майно президента групи компаній "Dara Group" Самоткала Е.В. Апеляційні скарги сторони захисту, подані в інтересах підозрюваного Самоткала Е.В. та Самоткал Р.О., залишено без задоволення", - йдеться в повідомленні.

За інформацією прес-служби, Едуард Самоткал підозрюється у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191 ("Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем"), ч. 2 ст. 205 ("Фіктивне підприємництво") Кримінального кодексу України.

Президенту холдингу DARA Group, колишньому главі Федерації регбі, екс-депутату міської ради Кривого Рогу Едуарду Самоткалу в квітні цього року було повідомлено про підозру в організації заволодіння чужим майном. 3 травня Національне антикорупційне бюро оголосило його в розшук. НАБУ також попросило суд заарештувати майно Самоткала і його дружини.

Суд частково задовольнив клопотання і заарештував 15 квартир, 8 земельних ділянок, ряд нежитлових приміщень, автомобіль Bentley Continental GT, ресторан "Дежавю Ля Мер" в Одесі. Крім того, заарештовані корпоративні права подружжя у восьми підприємствах.

Джерело: Укрінформ

Схожі новини