Передплата 2024 «Добра кухня»

Довгому готують повідомлення про підозру

  • 19.07.2017, 18:38
  • 783

Народному депутату Олесю Довгому готують повідомлення про підозру. 

Про це у ефірі телеканалу "112 Україна" заявив керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький.

"Зазначене провадження розслідується загальною слідчою групою і групою прокурорів Антикорупційної прокуратури, прокуратури Києва і НАБУ. Зараз якраз вирішується питання про оголошення йому (Довгому. - Ред.) підозри та обрання відповідних заходів, які ми також повинні вибрати, враховуючи рішення ВР. Я сподіваюся, що прокуратура Києва, яка починала це виробництво, під нашим процесуальним керівництвом завершить його якомога швидше", - сказав Холодницький.

Як повідомлялося, генеральний прокурор Юрій Луценко 21 червня вніс подання до ВР про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата Олеся Довгого.

За даними ГПУ, в результаті незаконних дій Довгого, вчинених у співучасті з іншими службовими особами, з комунальної власності незаконно відведено та вилучено 10 земельних ділянок природно-заповідного фонду - заказника місцевого значення "Острів Жуків" загальною площею 44,25 га. Київська міська рада у 2007 році ухвалила скандальні рішення щодо земель заказника "Острів Жуків". Довгий у той час був секретарем Київради.

11 липня Верховна Рада підтримала подання ГПУ про зняття недоторканності з Довгого.

Джерело: Укрінформ