Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Глава МЗС Німеччини перериває відпустку через новий скандал із Туреччиною

  • 19.07.2017, 17:05
  • 940

Міністр закордонних справ ФРН Зігмар Габріель перериває відпустку і повертається до Берліна.

У зв'язку з новим різким погіршенням двосторонніх відносин з Туреччиною, спровокованим цього разу арештом німця, активіста-правозахисника Петера Штойдтнера.

Про це, як передає кореспондент Укрінформу в Німеччині, повідомив офіційний представник МЗС Мартін Шефер.

"Міністр Габріель перериває літню відпустку і повертається у Берлін для проведення консультацій з експертами та вироблення позиції", - сказав Шефер.

Між тим, до МЗС ФРН викликали посла Туреччини у зв'язку з арештом в його країні Штойдтнера та ще п'яти співробітників Amnesty International. За твердженням міністерства, турецькому дипломатові було "коротко і ясно" доведено, що такі дії незрозумілі і неприйнятні, і передали вимогу негайного і безумовного звільнення правозахисників, а до того - консульського доступу.

Всього, за даними Шефера, у Туреччині нині за гратами перебуває "за політичними мотивами" 9 громадян ФРН, із яких четверо мають подвійне громадянство; при цьому до трьох заарештованих не пускають німецького консула.

Ускладнює німецько-турецькі відносини також факт, що турецька влада передала ФРН список підозрюваних Анкарою у зв'язках з тероризмом, в якому фігурують німецькі фірми та бізнесмени, загалом 68 імен і назв, серед яких і такі відомі як Daimler і BASF. У Берліні цей список називають "абсурдним і сміхотворним".

Джерело: Укрінформ

Схожі новини