Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Екс-президенти Польщі звинуватили Дуду у встановленні диктатури

  • 19.07.2017, 12:12
  • 932

З відкритим зверненням до польського суспільства під назвою “Ми громадянки, ми громадяни” виступили Лєх Валенса, Александер Кваснєвський, Броніслав Коморовський.

Три колишні президенти Польщі вважають, що реформа судової системи, яку намагається провести в Польщі правляча консервативна партія “Право і Справедливість” (PiS) Ярослава Качинського, може закінчитися встановленням диктатури

З відкритим зверненням до польського суспільства під назвою “Ми громадянки, ми громадяни” виступили Лєх Валенса, Александер Кваснєвський, Броніслав Коморовський, а також низка польських громадських та політичних діячів, пише Gazeta Wyborcza.

“Ми, громадяни, незважаючи на різницю поглядів між нами, незважаючи на партійну приналежність, стаємо на захист наших прав. Стаємо заради громадянської солідарності, яка народилася з найбільшого в історії Європи мирного повстання, польського серпня 1980 року. Ми боремося, оскільки програний бій за Верховний суд буде початком необмеженої тиранії і диктатури нинішнього уряду”, - йдеться у зверненні.

Як наголошують автори звернення, вони “спільно стають до боротьби проти Качинського, оскільки майбутні покоління не простять гріху байдужості і боягузтва”.

Окрім того, вони звинувачують партію “Право і Справедливість” у "брутальному використанні" задля досягнення політичних цілей пам'яті про 95 загиблих під Смоленськом разом з Лехом Качинським.

Джерело: Еспресо

Схожі новини