Новий спалах ботулізму
- 18.07.2017, 18:09
- 1 148
В Україні зафіксували кілька нових випадків захворювання на ботулізм. Один зі випадків захворювання стався через вживання рибної консерви промислового виробництва.
Про це написала у Facebook провідний інфекціоніст України професор Ольга Голубовська.
Раніше інфекціоністи повідомляли, що збудник ботулізму може міститься в продуктах домашнього виготовлення. Радили зменшити або уникати вживання в'яленої, копченої або слабо просоленої риби, ковбаси, шинки, м'ясних, рибних, овочевих та грибних консервів.
"У нас кілька нових випадків ботулізму, один з яких обумовлений вживанням рибної консерви промислового виробництва. Тому я змушена переглянути свої рекомендації щодо профілактики ботулізму. До того, що було написано раніше, необхідно додати або обмеження вживання консервованої продукції, купленої в магазинах і виробленої в промислових умовах, або цю продукцію необхідно піддати термічній обробці", — йдеться в повідомленні.
Голубовська наголосила, що сироватки проти ботулізму в регіонах України немає.
Джерело: Gazeta.ua