Новий спалах ботулізму

В Україні зафіксували кілька нових випадків захворювання на ботулізм. Один зі випадків захворювання стався через вживання рибної консерви промислового виробництва.

Про це написала у Facebook провідний інфекціоніст України професор Ольга Голубовська.

Раніше інфекціоністи повідомляли, що збудник ботулізму може міститься в продуктах домашнього виготовлення. Радили зменшити або уникати вживання в'яленої, копченої або слабо просоленої риби, ковбаси, шинки, м'ясних, рибних, овочевих та грибних консервів.

«У нас кілька нових випадків ботулізму, один з яких обумовлений вживанням рибної консерви промислового виробництва. Тому я змушена переглянути свої рекомендації щодо профілактики ботулізму. До того, що було написано раніше, необхідно додати або обмеження вживання консервованої продукції, купленої в магазинах і виробленої в промислових умовах, або цю продукцію необхідно піддати термічній обробці», – йдеться в повідомленні.

Голубовська наголосила, що сироватки проти ботулізму в регіонах України немає.

Джерело: Gazeta.ua