Передплата 2024 «Добра кухня»

Фінляндія відновлює 200 км бункерів на випадок війни з Росією

  • 17.07.2017, 16:49
  • 929

Влада Фінляндії активно вдосконалює систему бункерів і тунелів під Гельсінкі, щоб вона була здатна витримати російську агресію.

У Міноборони країни заявили, що подібні заходи пояснюються загостренням відносин між заходом та Росією, повідомляє The Wall Street Journal.

"Ми зробили висновки з Другої світової", - заявили у відомстві.

За даними видання, загальна протяжність системи бункерів складе близько 200 кілометрів. У мирний час підземні об'єкти використовуватимуть з цивільною метою, але в разі оголошення війни вони протягом декількох днів зможуть бути переобладнані в притулки та командні центри.

В підземному місті можна буде розмістити усе населення Гельсінкі (понад 600 тисяч чоловік). Сучасна система комунікацій забезпечить евакуйованих безперебійним зв'язком й дозволить урядові керувати у випадку військової загрози.

Видання зазначає, що основне занепокоєння у фінів наразі викликають майбутні російсько-білоруські стратегічні навчання "Захід-2017".

Окрім того, фінська влада отримала розширені повноваження у тих випадках, коли безпеки в країні загрожує група військових без розпізнавальних знаків. Вдатися до такого кроку було вирішено після вирішення нової російської методики ведення "гібридної" війни на сході та півдні України, пише Yle.

Відповідно до закону, підписаного 17 липня президентом Саулі Нійністьо під групою військових без розпізнавальних знаків маються на увазі військові, які діють або прямо в інтересах іноземної держави, або від його імені, або за згодою цієї держави. Ці військові є організованими та озброєними.

Закон передбачає для таких груп абсолютну заборону на в'їзд і перебування в країні. Порушення заборони каратиметься відповідно до фінського Кримінального кодексу.

Джерело: Еспресо

Схожі новини