Передплата 2024 «Добрий господар»

РФ закрила повітряний простір напередодні трагедії MH17

  • 17.07.2017, 10:20
  • 818

Росія пояснила це "узгодженням обмежувальних заходів з прилеглим повітряним простором України".

Росія вела заборону на польоти авіації в суміжному з Донбасом повітряному просторі напередодні трагедії МН17. Про це повідомило видання Forbes, посилаючись на звіт Ради з безпеки Нідерландів.

У виданні зазначають, що обмеження було введено раптово просто у ніч на 17 липня, коли й стався інцидент. При цьому такі заходи пояснили тим, що вони стосувалися польотів цивільної авіації у суміжному з Україною російському повітряному просторі в зоні відповідальності Ростовського зонального центру єдиної системи організації повітряного руху.

"Обмеження були аж до висоти понад 16 кілометрів (до ешелону FL530), що можна порівняти з максимальною висотою ураження зенітного ракетного комплексу "Бук" (близько 18 кілометрів). І вже через 17 годин 20 хвилин над суміжною з Росією територією України якийсь ЗРК "Бук" збиває малайзійський Боїнг з пасажирами", - пише видання.

Однак під час розслідування трагедії Рада з безпеки Нідерландів попросила Кремль пояснити причину таких обмежень. На це у "Росавіації" відповіли, що це було зроблено з метою "узгодження обмежувальних заходів з прилеглим повітряним простором України".

Варто наголосити, що ніякого узгодження так і не сталося, адже, як пише видання, Україна закрила повітряний простір до висоти 9454 метра, а Росія - до 16150 метрів.

"На питання голландських експертів DSB про очевидний "конфлікт висот" двох заборон (FL320 на захід від російсько-українського кордону і FL530 на схід), тобто про причини введення Росією заборони саме до висоти понад 16 кілометрів, Росія так нічого і не відповіла", - зауважило видання.

Джерело: Український тиждень

Схожі новини