Передплата 2024 ВЗ

Порошенко і Філіп відкриють КПП на українсько-молдовському кордоні

  • 17.07.2017, 08:21
  • 885

Президент України Петро Порошенко і прем'єр-міністр Молдови Павло Філіп візьмуть участь в понеділок, 17 липня, у церемонії відкриття спільного контрольно-пропускного пункту «Кучургани-Первомайськ» на центральній (придністровській) ділянці молдавсько-українського кордону.

Про це повідомили в прес-службі уряду Молдови, передає власний кореспондент Укрінформу в РМ.

«Відкриття спільного КПП на молдавсько-українському кордоні пройде у контексті реалізації досягнутих раніше домовленостей між урядами Республіки Молдова і України», - йдеться в повідомленні.

Проект реалізується за підтримки Європейського союзу в рамках політики добросусідства і в цілях модернізації управління державної кордоном у відповідності з європейськими стандартами.

Рішення про відкриття спільних пунктів контролю на молдавсько-українському кордоні було прийнято під час зустрічі в Києві у лютому цього року прем'єр-міністрів Молдови та України Павла Філіпа і Володимира Гройсмана.

В даний час на молдавсько-українському кордоні діють ще чотири спільних КПП: «Бричаны-Росошани», «Крива Мемелига», «Ларга-Кельменці» (північна ділянка кордону) та «Джурджулешти-Рені» (південь Молдови).

Джерело: Укрінформ

Схожі новини