Передплата 2024 ВЗ

Терористи «ДНР» підтвердили, що український журналіст Станіслав Асєєв у них у полоні

  • 16.07.2017, 15:52
  • 895

Бойовики «ДНР» офіційно підтвердили, що зниклий український журналіст Станіслав Асєєв (Васін) затриманий та перебуває у них в полоні.

Про це 16 липня повідомив екс-нардеп Єгор Фірсов на своїй сторінці у Facebook.

«В МГБ («ДНР») офіційно підтвердили що його затримано, мамі Стаса дали письмове підтвердження. Його звинувачують у шпигунстві, як і всіх раніше затриманих журналістів. За цими звинуваченнями його можуть «засудити» на 12-14 років», — повідомив він.

Також він зазначив, що мати Асєєва змогла з ним побачитися.

«Стас тримається добре, розуміє що на справедливий суд сподіватися не варто. Його єдина надія — це обмін полонених», — додав Фірсов.

Нагадаємо, першим про зникнення пана Васіна повідомив екс-депутат ВРУ Єгор Фірсов. За його словами, в угрупованні «ДНР» родичам Станіслава Васіна не дають інформації про його місце перебування.

Журналіст не виходив на зв’язок з колегами з проекту «Радіо Свобода» — «Донбас.Реалії» з 2 червня. У редакції припустили, що його могли взяти в полон бойовики «ДНР», а сторінку у Facebook — зламали.

Згодом Фірсов повідомив, що Станіслав Васін востаннє виходив на зв’язок із своєю матір’ю в обід 2-го червня, коли під’їжджав до Донецька. Він мав приїхати до неї 3-го, але так і не приїхав. За словами екс-депутата, звернення до місцевої міліції та безпосередньо в так зване МГБ терористів нічого не дали. 8-го червня поліція відкрила провадження за фактом зникнення журналіста.

Джерело: Zaxid.net

Схожі новини

Читайте також

12.03.2024

Віталій Портников: «Мені цікаво спілкуватися з тими, хто розвивається інакше, ніж я»

Це друга частина розмови з відомим журналістом, публіцистом, пись­менником Віталієм Портниковим на Ютюб-каналі головного редактора «Високого Замку» Наталії Балюк «Ба­лючі теми». Перша частина, присвя­чена другій річниці великої війни, була надрукована в одному з попередніх тижневиків. Ця частина присвячена самому Віталію. Розмова вийшла легка і невимушена…