Передплата 2024 «Добрий господар»

У Польщі під час акцій протесту затримали понад 30 людей

  • 16.07.2017, 13:11
  • 943

У Польщі в суботу, 15 липня, кілька сотень людей вийшли до президентського палацу в Варшаві на акцію протесту проти судової реформи.

Про це повідомляє DW.

Зазначається, що протестуючі закликали польського президента Анджея Дуду накласти вето на законопроект, який підпорядковує Верховний суд країни міністерству юстиції. Цей документ був підтриманий напередодні як нижньою, так і верхньою палатами польського парламенту.

Акцію організували ліві опозиційні партії й об'єднання громадян. Учасники мітингу демонстрували транспаранти з гаслами "Геть руки від судів" та "Ми не здаємо своїх прав". Поліція повідомила, що було затримано 31 особу.

Раніше Сенат Польщі услід за нижньою палатою парламенту - Сеймом - проголосував за поправки до закону про Національну судову раду і структуру судів. Нововведення підпорядковують Верховний суд міністерству юстиції і посилюють вплив уряду на призначення голів судів.

Польська опозиція різко засудила зміни в системі правосуддя. Партія "Громадянська платформа" має намір провести акцію протесту також у неділю, 16 липня. У свою чергу, Єврокомісія планує наступного тижня дати свою оцінку судовій реформі.

Джерело: Еспресо

Схожі новини