Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Молдова й Україна відкриють спільний пропускний пункт

  • 16.07.2017, 08:32
  • 803

Очікується, що участь у відкритті КПП візьмуть президент України Петро Порошенко і прем’єр Молдови Павел Філіп.

17 липня в українському селі Кучурган буде офіційно відкритий перший молдовсько-український митний пункт на придністровській ділянці кордону ("Кучурган-Первомайськ"). Про це повідомляє Newsmaker з посиланням на джерела.

Очікується, що участь у відкритті КПП візьмуть президент України Петро Порошенко і прем’єр Молдови Павел Філіп. Посадовці приїдуть в Кучурган 17 липня, щоб бути присутнім на офіційному запуску першого спільного посту.

Спільний молдовсько-український митний пункт пропуску "Кучурган-Первомайськ" мав запрацювати ще 31 травня цього року. Але цього не сталося. У МЗС Молдови затримку пояснили технічними причинами, а в прикордонній поліції Молдови - питаннями логістики та облаштування пункту пропуску.

У МЗС Молдови раніше пояснювали, що спільний молдовсько-український контроль в пункті пропуску "Кучурган-Первомайськ" буде запроваджуватися поетапно і "жодним чином не обмежить інтереси юридичних і фізичних осіб з придністровського регіону".

На першому етапі, відзначали у відомстві, співробітники молдавської митниці разом з українськими службами контролюватимуть тільки експортні потоки, що йдуть в українські морські порти або в інші напрямки.

На другому етапі працівники молдовської митниці та прикордонної поліції разом з представниками українських контролюючих органів будуть повністю контролювати на кордоні експортно-імпортні потоки, транспортні засоби та фізичних осіб так, як це передбачено на інших пунктах пропуску спільного контролю на молдовсько-українському державному кордоні.

Схожі новини