Передплата 2024 «Добрий господар»

Троє нардепів готові взяти Добкіна на поруки

  • 15.07.2017, 19:53
  • 992

Готовність взяти на поруки висловили Нестор Шуфрич, Дмитро Добкін і Дмитро Свяіташ.

Народні депутати Нестор Шуфрич, Дмитро Добкін (обидва - фракція "Опозиційний блок") і Дмитро Свяіташ (група "Відродження") готові взяти на поруки народного депутата з фракції "Опозиційний блок" Михайла Добкіна. Про це повідомив адвокат Добкіна Ігор Степанов.

Зазначається, що відповідне клопотання подано до Печерського районного суду Києва.

Прокуратура просить суд про обрання Добкіну запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з альтернативою застави у розмірі не менше 150 млн грн.

Разом з тим сам нардеп заявив, що у нього немає такої суми для внесення застави, і вважає, що в якості запобіжного заходу достатньо буде його особистого зобов'язання.

"У мене немає 150 млн, щоб внести таку заставу. Я вважаю, що така застава необґрунтована - вона не стимулює підозрюваного не вчиняти будь-яких дій, які можуть перешкодити слідству. Вона спрямована на те, щоб такою сумою унеможливити застосування альтернативи застави взагалі і мого виходу під заставу на свободу. 150 млн - це сума, яка взагалі ні до чого не прив'язується ", - сказав Добкін.

У свою чергу народний депутат з фракції "Опозиційний блок" Вадим Новінський в залі суду повідомив журналістам, що в разі, якщо судом буде визначено заставу в 150 млн грн, вони допоможуть Добкіну її внести.

Схожі новини