Передплата 2024 «Добра кухня»

У Конгресі США пропонують об'єднати санкції проти Росії та КНДР

  • 15.07.2017, 16:54
  • 855

Представники Республіканської партії в нижній палаті американського Конгресу виступили з пропозицією об'єднати законопроекти із санкціями проти Росії та Північної Кореї, однак демократи не схвалюють такої ініціативи.

Про це повідомив у п'ятницю американський центральний телеканал CNN.

"Республіканці Палати представників розглядають питання про об'єднання законопроекту про санкції проти Північній Кореї із законопроектом Сенату щодо санкцій проти Росії", - зазначається в повідомленні.

Зокрема, уточнюється, що ініціативу республіканців у п'ятницю озвучив лідер більшості в Палаті представників Кевін Маккарті. Він, зокрема, зауважив, що законопроект із санкціями проти КНДР майже пройшов всі необхідні процедури в нижній палаті ще в травні, й до нього можна додати як розділ санкції проти Росії, які Сенат проголосував у червні.

У відповідь на це виступив із критикою старший член Комітету в закордонних справах Палати представників конгресмен-демократ Еліот Енгель. Він зауважив, що документ із санкціями проти Північної Кореї був слабким і тому досі не проходить у Сенаті. "Мені зрозуміло лиш те, що вони (республіканці — ред.) намагаються вбити законопроект із санкціями Сенату проти Росії", - заявив Енгель.

Водночас, за словами голови Комітету в закордонних справах Палати представників Еда Ройса, об'єднання законопроектів щодо КНРД і Росії є одним з кількох варіантів, які все ще перебувають на розгляді. Він зауважив, що зважає на критику демократів і хотів би прийняти консенсусне рішення.

Схожі новини