Передплата 2024 «Добрий господар»

Штрафи за браконьєрство піднімають у 4 рази

  • 15.07.2017, 16:33
  • 1 032

Мін'юст 25 липня опублікує наказ Мінагрополітики та Мінприроди, відповідно до якого розміри штрафів за нанесені браконьєрством збитки зростуть у 4 рази.

Про це повідомляє Державне агентство лісових ресурсів України.

"Такси за незаконне добування розраховані з урахуванням індексу інфляції та в середньому збільшуються в 4 рази по всіх видах тварин. Такий розрахунок пояснюється тим, що браконьєр має сплатити не лише штраф, а й компенсувати кошти, які необхідно вкласти користувачу мисливських угідь на відтворення знищених браконьєром тварин", - йдеться у повідомленні.

Так штраф за незаконне добування або знищення лося збільшено до 80 тис. грн, оленя європейського — до 60 тис. грн, оленя плямистого — до 50 тис. грн, лані — до 40 тис. грн, козулі та муфлона — до 32 тис. грн.

Також збільшено суми відшкодування за незаконне добування або знищення хутрових і птахів. Окрім того, збільшено у 5-10 разів такси за знищення чи пошкодження гнізд, нір, бобрових загат, та іншого житла тварин.

Держлісагентство відзначає, що крім відшкодування збитків за браконьєрство також передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність.

Схожі новини