Передплата 2024 «Добра кухня»

Суд дав дозвіл на заочне засудження Азарова

  • 14.07.2017, 20:30
  • 1 113

Колишній прем'єр підозрюється в розтраті майна шляхом зловживання службовим становищем.

Печерський районний суд Києва дозволив Генеральній прокуратурі почати спеціальне розслідування щодо колишнього прем'єр-міністра Миколи Азарова. Про це йдеться в рішенні судді Христини Гладун.

Зазначено, що Азаров підозрюється за ч. 5 ст. 27, ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата або заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу.

Зокрема, 12 жовтня 2010 року Азаров, перебуваючи на посаді голови уряду, підписав розпорядження Кабінету міністрів "Про погодження умов проведення конкурсу з продажу пакета акцій ВАТ "Укртелеком". У зв'язку з цим Державній службі спеціального зв'язку та захисту інформації було виділено 220 мільйонів гривень, що сприяло необґрунтованим витратам державного бюджету на створення телекомунікаційної мережі спеціального призначення.

Азаров обіймав посаду прем'єр-міністра України протягом 2010 - 2014 років. Після Революції Гідності у лютому 2014 року він втік з країни.

Генпрокуратура України звинуватила екс-прем'єра за ч. 2 ст. 364 ( «зловживання службовим становищем, яке спричинило тяжкі наслідки») Кримінального кодексу України. За версією прокуратури, Азаров, перебуваючи на посаді прем'єр-міністра, незаконно припинив восени 2012 року перевірку порушень в діяльності держпідприємства «Антонов». В результаті зазначених дій, за даними ГПУ, державі було завдано збитків в особливо великих розмірах на суму понад 37 млн ​​грн ($1,7 млн). Український суд за клопотанням прокуратури дав санкцію на арешт Азарова.

Джерело: УТ

Схожі новини