Передплата 2024 ВЗ

ЄС пропонує Україні створити антикорупційну палату як тимчасовий орган

  • 14.07.2017, 19:57
  • 809

Водночас експерти критично оцінюють такий аргумент, побоюючись, що "тимчасове стане постійним".

У ЄС могла виникнути ініціатива з приводу створення в Україні антикорупційної палати, оскільки висновок Венеціанської комісії щодо законопроектів, які регулюють створення антикорупційного суду, надійде не раніше наступного року. Про це пише DW з посиланням на власні джерела у Раді Європи.

"Тому й виникла ця ідея зараз створити антикорупційну палату як тимчасовий орган, який існуватиме доти, доки не буде ухвалено належний закон і не створять повноцінний антикорупційний суд", - цитує DW свого співрозмовника.

Водночас, як пише видання, експерти критично оцінюють ці аргументи.

"Створення такої тимчасової антикорупційної палати має бути врегульовано на законодавчому рівні, що також потребує часу. У такому рішенні немає жодного сенсу", - сказав виконавчий директор Transparency International Україна Ярослав Юрчишин.

Своєю чергою, головний експерт антикорупційної групи "Реанімаційного пакету реформ" Олександр Лємєнов висловив побоювання, що "тимчасове часто виявляється довговічним, це може трапитися і з антикорупційною палатою". "Команда президента замість того, щоб відтягувати час, має нарешті зрозуміти, що боротьба з корупцією - невідворотна", - підсумовує експерт.

Джерело: УТ

Схожі новини