Передплата 2024 «Добрий господар»

Жертви вірусу Petya.A звільнені від штрафів за неподання податкової звітності

  • 14.07.2017, 09:24
  • 1 045

Верховна Рада звільнила жертв кібератаки від штрафів за несвоєчасну реєстрацію податкових та акцизних накладних та надання їм право зареєструвати їх до 31 липня.

Закон "Про внесення змін до підрозділу 10 розділу ХХ Податкового кодексу України (щодо незастосування штрафних санкцій за несвоєчасну реєстрацію податкових та акцизних накладних внаслідок несанкціонованого втручання в роботу комп'ютерних мереж платників податків)" підтримали 257 депутатів.

Глава парламентського комітету з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна на своїй сторінці в Facebook пояснила, що документ передбачає звільнення платників податків від штрафів за несвоєчасну реєстрацію у відповідних єдиних реєстрах податкових та акцизних накладних, а також — розрахунків коригування, складених в період з 1 по 30 червня.

Умовою поширення на платників податків запропонованих депутатами норм є заява платника податків про несанкціоноване втручання хакерів в його електронні облікові бази даних, реєстрація прострочених накладних до 31 липня і оновлення до кінця поточного року зіпсованого податкового та бухгалтерського обліку, — зазначила Южаніна.

Також тимчасово (до 31 грудня 2017 року) у випадку втрати чи пошкодження інформації, яка міститься у базах даних обліку платника податків через вірус Petya.A при наявності документів, що підтверджують зазначені події, платник податків протягом 10 календарних днів з дня набрання чинності законом зобов'язаний письмово повідомити контролюючий орган за місцем обліку.

В цей же термін він зобов'язаний відновити цю інформацію. У разі неможливості проведення перевірки платника податків у таких випадках строки проведення таких перевірок переносяться контролюючим органом до дати відновлення такої інформації, але не пізніше 31 грудня 2017 року, пише "Інтерфакс-Україна".

Джерело: 24 канал

Схожі новини