Передплата 2024 «Добрий господар»

Заяви про втручання України у вибори президента США – елемент гібридної війни

  • 13.07.2017, 19:57
  • 937

Резолюція про імпічмент Дональда Трампа, яку вніс в Конгрес депутат від Демократичної партії, не матиме глобальних наслідків для глави США.

Зокрема, не вплине на українське питання. Головне, на що ми сьогодні повинні звернути увагу, — на заяви про нібито втручання України у вибори президента США і допомогу Демократичній партії. Це елемент гібридної війни Росії.

Про це сайту "24" повідомив політичний експерт Сергій Постоловський.

Імпічмент Трампу, вважає експерт, — більше медійний піар-крок, який не призведе до реального результату. Однак Росія так чи інакше продовжить свою політику гібридної війни.

До заяв про втручання України у вибори президента США можуть бути причетними Пол Манафорт (керівник штабу Трампа, який підозрюється в зв’язках з РФ — "24") і Росія. Росія таким чином хоче змістити акценти і показати, що не тільки Москва втручалася у вибори президента США. Цим самим Кремль хоче погіршити відносини України з республіканцями і адміністрацією Трампа, — наголошує Постоловський.

При цьому, як наголошує політолог, Україні потрібно використати той факт, що спеціальний представник США щодо Донбасу Курт Волкер працював із сенатором Джоном Маккейном, який займає жорстку антиросійську позицію. Тому це призначання — лінія посилення тиску США на Росію.

"Україні потрібно надати Волкеру ключові докази присутності російських військ на нашій території і їхніх злочинів, а не пусті балачки. Це потрібно, щоб не виконувати російський варіант Мінських домовленостей, а наполягати на тому, що спочатку безпека, а потім політика на нашій території", — підкреслив Сергій Постоловський.

Джерело: 24 канал

Схожі новини