Передплата 2024 ВЗ

НГТУ оскаржує замороження EUR15 млн гарантій за проведення "Євробачення-2017"

  • 13.07.2017, 17:14
  • 745

Національна громадська телекомпанія України (НГТУ) подала скаргу на замороження та ініціювання процедури арешту Женевським управлінням примусового стягнення заборгованості EUR15 млн, наданих Україною Європейській мовній спілці.

Про це повідомив журналістам голова Національної громадської телекомпанії України Зураб Аласанія, передає Цензор.НЕТ із посиланням на Інтерфакс-Україна.

"Подано вже до суду. З нашого боку адвокатська фірма, яка нас представляє, пішло вже оскарження. Ми опираємося на те, що EUR15 млн - це державні кошти, які не передбачені до жодних претензій, крім забезпечення "Євробачення". Будь ласка, поверніть", - розповів він.

За його словами, НГТУ очікує призначення дати суду і розгляду цього питання.

"Це справа не двох-трьох днів. Розгляд може тривати два-чотири місяці", - зазначив З. Аласанія.

Як повідомляли, Женевське управління примусового стягнення заборгованості заморозило й ініціювало процедуру арешту EUR15 млн, наданих Україною Європейській мовній спілці у вигляді гарантії належного проведення "Євробачення-2017".

У ЗМІ пов'язували замороження коштів із тим, що раніше Київський апеляційний господарський суд відмовив у задоволенні апеляції НСТУ як правонаступниці Національної телекомпанії України (НТКУ) за позовом компанії Euronews про стягнення з неї EUR10,59 млн, що еквівалентно близько 251,76 млн грн.

Джерело: Цензор.нет

Схожі новини