Передплата 2024 ВЗ

Через протести в Гамбурзі затримали двох росіян, їм загрожує до 10 років тюрми

  • 12.07.2017, 20:06
  • 1 329

Двом росіянам, заарештованим після заворушень в Гамбурзі напередодні і під час недавнього саміту G20, може загрожувати від шести місяців до десяти років позбавлення волі.

Про це повідомила офіційний представник прокуратури Гамбурга Нана Фромбах, передає Deutsche Welle.

За її словами, десять років - це максимальний термін, до якого можуть бути засуджені затримані, проте остаточне рішення буде приймати суд після того, як завершиться розслідування і будуть висунуті офіційні звинувачення.

В даний час обидва заарештованих утримуються в камері попереднього ув'язнення. Їх підозрюють в нанесенні тяжких тілесних ушкоджень і опорі поліції. За даними правоохоронних органів, росіяни кидали пляшки в поліцейських.

Всього в зв'язку з заворушеннями в Гамбурзі поліція затримала шістьох громадян Російської Федерації. Чотирьох з них незабаром відпустили.

В ході протестних акцій у зв'язку із самітом G20, який відбувся 7-8 липня, переважно ліві екстремісти влаштували вуличні бої з поліцією, підпали автомобілів, погроми і пограбування магазинів в районах поруч з місцем проведення саміту. Поліція застосувала водомети і сльозогінний газ. Розслідуванням заворушень займається спеціальна комісія.

Джерело: Європейська правда

Схожі новини