Передплата 2024 «Добрий господар»

Запаси вугілля в Україні вдвічі перевищують минулорічні

  • 11.07.2017, 18:34
  • 814

Запаси вугілля на електростанціях України перевищують торішні показники в два рази, зокрема вугілля марки "Г" накопичено 1 млн 868 тис. тонн, а марки "А" – 786 тис. тонн.

Про це в ексклюзивному коментарі УНН заявив віце-прем'єр-міністр Володимир Кістіон під час відповіді на питання про можливе продовження надзвичайного стану в енергетиці.

"Наше завдання, щоб Україна була з достатнім запасом енергетичних ресурсів, тому ми повинні щодня працювати над плануванням і прогнозуванням ситуації в об'єднаній енергетичній системі... станом на 6 липня запаси вугілля на складах теплової генерації і ТЕЦ становлять 2 млн 665 тис. т. зокрема, накопичено вугілля марки "Г" — 1 млн 868 тис. т, марки "А" — 786 тис. т", — сказав В. Кістіон.

За його словами, питання енергетичної безпеки на контролі в уряді кожен день.

"Якщо порівняти з аналогічною датою минулого року, запаси вугілля рівно в два рази більше", — підкреслив В. Кістіон.

Нагадаємо, раніше Міністр енергетики і вугільної промисловості України Ігор Насалик заявив, що уряд не планує продовжувати надзвичайних заходів на ринку електричної енергії. Надзвичайні заходи були введені 17 лютого через припинення поставок антрацитового вугілля з окупованих територій Донецької та Луганської областей, а минулого місяця уряд продовжив термін їх дії на ринку електричної енергії до 17 липня.

Економіст, колишній член Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, Андрій Герус в коментарі журналістам заявив, що введені в Україні п'ять місяців тому надзвичайні заходи у сфері енергетики не мають законних підстав. "По-перше, немає правових підстав для надзвичайного стану. Новий закон, який набув чинності, не передбачає такі надзвичайні заходи", — сказав Герус.

Експерт додав, що запасів вугілля достатньо для нормальної роботи ТЕС і ТЕЦ.

Джерело: 24 канал

Схожі новини