Передплата 2024 «Добрий господар»

Підозрюваний у вбивстві 17-річної випускниці плакав у суді та стверджував про тиск на нього

  • 11.07.2017, 17:26
  • 2 685

16-річний Василь Гнатюка, якого підозрюють у вбивстві 17-річної Ірини Мукоїди, запевняє, що зізнання у вбивстві із нього вибили.

10 липня у Тернопільському апеляційному суді розглядали справу резонансного вбивства 17-річної Ірини Мукоїди із селища Вишнівець Збаразького району. Адвокати підозрюваного 16-річного Василя Гнатюка вимагали змінити йому запобіжний захід - із тримання під вартою на домашній арешт.

Підозрюваний плакав під час засідання та запевняв, що зізнання в убивстві з нього вибили. Про це пише press-centr.com.

За словами адвокатів, після затримання допит підозрюваного проводили незаконно — дали готові, надруковані на аркуші відповіді. Текст зізнання, викладений у протоколі допиту, був надиктований. Кажуть, що 16-річний підліток з села не міг такого написати, бо не має юридичної освіти.

Василь Гнатюк у суді розповів, що у поліцію його забрали без батька, той приїхав лише ввечері, та й п'яний. Дорогою ще й телефон відібрали.

"Я питаю: "Ви мене що, бити будете?", кажуть — "Ні, ми тебе закопувати будемо". Потім один із них погрожував, що відріже мені статевий орган. Зупинили авто посеред дороги, заламали мені руки і вивели за кущ, щоб із дороги не було видно. Зняли штани, светр задерли на голову і кажуть: "Розповідай все!" Я кажу, що нічого не робив, тому нічого розповідати. Але вони сказали, що якщо я сяду, то багато мені не дадуть. Інакше мого брата заріжуть. Потім в авто сів ще один поліцейський і почав сильно бити в голову. Пізніше показали ножа, напевно той, яким вбили ту дівчинку. Кажуть, візьми в руку. Я взяв і поклав. Сказали, що все доведуть і мене все одно посадять", - розповів підозрюваний.

Василя Гнатюка за рішенням апеляційного суду залишили під вартою. Апелювали тим, що може втекти, або чинити тиск на свідків.

Схожі новини