Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Луценка терміново кличуть в Раду розглядати недоторканність

  • 11.07.2017, 14:07
  • 861

Кілька фракцій кличуть до Верховної Ради генерального прокурора Юрія Луценка для представлення подань на зняття недоторканності з народних депутатів.

Про це заявили представники кількох фракцій у вівторок.

Так, Михайло Добкін з "Опоблоку" заявив, що Луценко був зобов’язаний у вівторок розглядати подання, які він вніс у ВР і "не мав права їхати у відрядження".

Нардеп від Самопомочі Єгор Соболєв сказав: "Це неповага до законів і парламенту. В усіх цивілізованих державах прем'єр-міністри, не говорячи вже про генпрокурорів…негайно приходять на виклик парламенту. Генеральний прокурор прекрасно знав, що сьогодні вичерпується день, коли парламент мав прийняти рішення щодо притягнення до відповідальності Євгена Дейдея".

Він попросив спікера парламенту викликати Луценка до ВР.

Лідер "Радикальної партії" Олег Ляшко заявив, що Луценко "пив до другої ночі, а тепер відсипається".

"5 подань від генпрокурора на народних депутатів. По кожному з них це мінімум півтори години. Якщо о 16 години розпочинається розгляд подань, то до 18:00 ми можемо пройти тільки одне. Усі інші подання, які повинні бути розглянуті в семиденний термін, не розглядаються і потім це підстава для скасування рішень ВР у Вищому адмінсуду. Неявка Луценка…демонструє одне, - у нього немає що сказати, Луценко обманює українців", - сказав він.

Сергій Соболєв від "Батьківщини" також закликав викликати Луценка до парламенту.

У коментарі "Українській правді" прес-секретар Луценка Лариса Сарган повідомила, що він перебуває за межами кабінету, у відрядженні. Також вона сказала, що його не попереджали про розгляд подань у Верховній Раді.

Спікер Андрій Парубій запропонував дочекатися Луценка і продовжити вечірнє засідання ВР у вівторок до повного розгляду 5 подань на народних депутатів.

Таку пропозицію підтримали 233 нардепи.

Джерело: Українська правда

Схожі новини