Передплата 2024 «Добра кухня»

Вкладники банку "Надра" звинувачують Фірташа у придбанні "Інтера" за їхні кошти

  • 11.07.2017, 08:16
  • 786

Шевченківський районний суд Києва розглянув позов одного з вкладників банку "Надра" до фінустанови, компанії Centragas Holding, підприємця Дмитра Фірташу та НБУ.

Про це йдеться у рішенні суду за 9 червня, текст якого оприлюдено у Єдиному державному реєстрі.

Вкладник просив суд перевірити, чи не використані були кошти вкладників (у т.ч. його особисто) для викупу Фірташем долі російського "Першого каналу" в структурі власності "Інтера" й чи не використовувалися з цією метою кошти отримані від Нацбанку.

Що це за вкладник, це у рішенні суду не розкривається. Як і в інших подібних випадках він фігурує як "Особа_1".

Свій позов фізособа мотивувала тим, що відповідно до закону про банки, фінустанова відповідає за своїми зобов'язаннями усім своїм майном. На власників істотних часток і керівників банку за рішенням суду може бути покладена відповідальність за зобов'язаннями банку в разі оголошення його (з вини власників і керівників) неплатоспроможним.

Вкладник банку "Надра" цікавився, зокрема, через які компанії Фірташ провів таку угоду; яку суму заплатили і коли саме (день, місяць); яке походження цих коштів; через рахунки яких компаній і через які банки здійснювалася оплата; чи не є $100 млн, витраченими на "Інтер", коштами, виведеними з банку "Надра" перед визнанням його неплатоспроможним, і не використовувалися чи на ці цілі кредити рефінансування НБУ.

Однак, суд відмовився задовольнити прохання позивача й не став витребувати відповідні докази у низки держструктур, в т.ч. у Генпрокуратури.

Джерело: Еспресо

Схожі новини