Передплата 2024 «Добра кухня»

До чвертьфіналу Вімблдону Світоліна не пробилася...

  • 10.07.2017, 17:09
  • 1 656

У 1/8 фіналу Вімблдонського турніру українська тенісистка Еліна Світоліна зустрілася з Оленою Остапенко. Латвійка була сильнішою - 6:3, 7:6.

Цього сезону 20-річна Остапенко “ракетою” увірвалася в еліту світового тенісу: несподівано перемігши на “Ролан Гаррос” у Парижі, Олена увійшла до топ-15 рейтингу WTA. Попри це, не виключено, що Світоліна трохи недооцінила молоду тенісистку з Латвії. Принаймні, у першому сеті повноправною господаркою 12-го корту була Остапенко. Другий сет, здавалося, також не обіцяв українці нічого доброго. Латвійка повела 5:2 і мала два матч-боли... Які Еліна героїчно відіграла! А потім не лише зрівняла рахунок, а й вийшла вперед - 6:5. На жаль, дотиснути Остапенко “на куражі” не вийшло, гра перейшла на тай-брейк. А там за впертої і рівної боротьби пощастило тенісистці з Латвії - 8:6.

Попри поразку в 1/8 фіналу, цей Вімблдон Еліна може записати собі в актив. Раніше вона ніколи не доходила на цьому престижному турнірі навіть до третього кола, тож певну суму очок до свого рейтингу Світоліна після цьогорічного Вімблдону додасть.

Нагадаємо, на стадії 1/16 фіналу припинила боротьбу на турнірі інша українська тенісистка, Леся Цуренко. В 1/16 фіналу їй протистояла словачка Магдалена Рибарікова, яка досить несподівано перемогла чешку Кароліну Плішкову, “сіяну” третьою. Чинити гідний опір Рибаріковій, яка зазвичай дуже сильно виступає на траві, Цуренко не змогла - 1:6, 2:6.

Схожі новини