Передплата 2024 «Добра кухня»

У Раду внесуть законопроект, який зобов'яже організаторів інформувати СБУ про запрошення російських артистів

  • 08.07.2017, 14:53
  • 861

За словами Кириленка, якщо артист не виступав у Криму і не робив антиукраїнських заяв, організатор отримає погодження.

Найближчим часом у Верховній Раді буде зареєстрований законопроект про внесення змін до закону "Про гастрольні заходи в Україні", який зобов'яже організаторів концертів інформувати Службу безпеки про запрошення російський артистів. Про це в ефірі Українського радіо повідомив віце-прем'єр- міністр В'ячеслав Кириленко, передає його прес-служба.

За його словами, в закон запропоновано окрему статтю "Особливості організації та проведення гастрольних заходів за участю громадян із країни-агресора, яка унеможливить приїзд артистів, які в порушення українського законодавства виступали в окупованому Криму.

Він прогнозує, що депутати із проукраїнських сил підпишуть цей документ.

Згідно з новим законопроектом, мінімум як за 30 днів організатори повинні попереджати СБУ про приїзд виконавця, аби спецслужба перевірила всю інформацію стосовно запрошеного в Україну артиста.

"Якщо він в Криму не виступав, нічого проти України не заявляв - організатор отримує погодження і проводить концерт", - сказав віце-прем'єр- міністр.

"Ми законодавчо поставимо бар'єр, і та невелика когорта російських виконавців, яка підтримує нашу країну і своєю позицією бореться проти Путіна, безумовно буде продовжувати відвідувати Україну", - зазначив Кириленко. Він повідомив, що законодавчу ініціативу буде внесено найближчим часом, і прогнозує, що парламент розгляне її якнайшвидше, бо це питання національної безпеки.

Нагадаємо, Держприкордонслужба України з початку року заборонила в'їзд до України 70 артистам, зокрема, тим, хто в обхід українського законодавства відвідав анексований Росією Крим.

Джерело: «Український тиждень».

Схожі новини