Передплата 2024 «Добрий господар»

Росія заблокувала резолюцію Радбезу ООН щодо КНДР – Associated Press

  • 07.07.2017, 11:53
  • 800

За словами одного з дипломатів, Росія заперечила, оскільки ракета може бути не міжконтинентальною, а середньої дальності.

Російська Федерація заблокувала резолюцію Ради безпеки ООН по КНДР. Про це повідомляє Associated Press з посиланням на дипломатів ООН.

Дипломати ООН повідомили, що Росія заблокувала ухвалення Радою безпеки ООН заяви, яка рішуче засудила запуск Північною Кореєю міжконтинентальної балістичної ракети.

Дипломати на умовах анонімності відзначили, що найближчий союзник КНДР — Китай — погодився з текстом резолюції.

За словами одного з дипломатів, Росія заперечила, оскільки у пропонованій заяві йдеться, що КНДР здійснила запуск міжконтинентальної балістичної ракети. Разом з тим, заступник посла Росії в ООН Владімір Сафронков заявив на надзвичайному засіданні Радбезу в середу, що запуск "потребує ретельного розслідування" і вказав, що це могла бути ракета середньої дальності.

Нагадаємо, 4 липня південнокорейські військові заявили, що Північна Корея запустила балістичну ракету. Як повідомив Reuters, міжконтинентальна балістична ракета впала в особливій економічній зоні Японії. Зазначається, що політ ракети тривав близько 40 хвилин, вона пролетіла близько 930 кілометрів.

Сполучені Штати Америки отримали підтвердження успішного випробування міжконтинентальної балістичної ракети у Північній Кореї. Балістична ракета пролетіла довше, ніж всі попередні північнокорейські ракети, що підтвердило і американське командування. Це означає, що КНДР тепер може бути здатна завдати удару по Алясці.

Джерело: «Український тиждень».

Схожі новини